Servaes blijft aan als hoofdcoach

Tweedeprovincialer Sparta Ursel gaat dit seizoen verder met Serre De Splenter. Nadat Mark Minnaert afscheid nam in Ursel nam De Splenter ad interim de rol van Minnaert over. Intussen besliste het bestuur dat De Splenter verder aan boord blijft als T1. Sportief verantwoordelijke Wim Depauw licht de keuze toe.

“Na het ontslag van Mark mocht Serre ad interim de ploeg leiden en werd er in alle sereniteit gezocht naar een nieuwe trainer. Er kwamen behoorlijk wat kandidaturen binnen en als bestuur beslisten we dat we vooral iemand wilden die voor een frisse wind kon zorgen. We kwamen bij twee trainers uit West-Vlaanderen terecht, hadden met hen ook een gesprek, maar intussen liet Serre ook weten dat hij wel de ambitie had om verder de rol van T1 voor zijn rekening te nemen. De voorbije weken deed de ploeg het goed onder de leiding van Serre. We wonnen tegen Eeklo en maakten het een sterke ploeg als Latem knap lastig. We verdienden in Latem zelfs een gelijkspel, maar een wereldgoal van Nathan Fonck besliste over winst en verlies. Vanuit de groep horen we ook positieve echo’s en vonden het dan ook opportuun om Serre verder het vertrouwen te geven.”
(Dominique Lampo/Kantine11.be)